Ariens E401 – Vertikalskærer – Mosfjerner

  

  

kr. 11.950

Går du efter grej der virkelig holder til at blive brugt, så er denne Ariens E401 Vertikalskærer lige sagen. Her i huset bruges samme maskine, til udlejning (dog under navnet klippo) og det har den nu gjort i 11 år. Det er oprindelig Eliet der laver maskinen og den har en Honda motor og specielle patenteret knive. Sagt knive er selvslibende, og sørger for at mosset trækkes med op af jorden, frem for at det blot bliver presset ned i jorden.

Er du i tvivl om det er den rette maskine for dig, kan du starte med at leje min Klippo.

Arbejdsbredde: 40 cm.

Max. arbejdsdybde: 50 mm.

Knive: 14 stk. dobbeltknive (2,5 mm. tykke)

Motor: Honda GC 160 – 160 ccm.

Fremdrift: Nej.

Højdejustering: Ja – DeCentral.

 

Plænestørrelse: op til 1800 m2


Her hos Viborg Havemaskiner anbefales det at bruge højoktan blyfri benzin. Det kan være Shell V-power 98, OK 100 ol. E5 benzintyper på alle benzinmotorer – 2-takt såvel som 4-takt, selvom betjeningsvejledningen siger blyfri 95 benzin.

Dette skyldes, at der fra 1. januar 2020 blandes 10% bioethanol i 95 oktan benzin (E10) mod tidligere 5% og den større mængde bioethanol tiltrækker kondensvand over tid og forkorter holdbarheden af benzinen, hvilket kan give en dårligere forbrænding og startproblemer. I værste fald kan det skadet en karburator der består af aluminium og messing.

Den bedste løsning er selvfølgelig Aspen 2 (olieblandet benzin) til 2-takt motorer og Aspen 4 (ren benzin) til 4-taks motorer.

Derudover anbefales det at tømme tanken for benzin, starte motoren og køre den HELT tør, hvis du ikke skal bruge maskinen over længere tid.

Titel

Go to Top